Alla inlägg under augusti 2011

Av Soof - 6 augusti 2011 21:08



Idag gav vi katakomben en andra chans, så vi stod i kö i lite mer än en halvtimme. Vi kom ca. 10 m. Och kön slingrade sig runt en hel liten park innan man kom till entrén. Nej, detta funkade inte, så jag bestämde att vi skulle dra till Sacre Coeur.



  Sacre Coeur


Det tog sin tid att ta sig dit. Men området där är fantastiskt fint. Husen är jättefina och gatorna är inte helt asfalterade överallt. Typiskt franskt här. I området ligger det en massa restauranger och caféer som man kan chilla på. Här finns också många konstnärer som kommer ut med sina målningar och säljer dem. Många sitter och målar av besökare (de som ritar porträtt) eller sitter och skapar en ny målning på plats. Potto köpte en jättefin liten målning på duk av Eiffeltornet. 


Vi var även nere i kryptan (under kyrkan). Det var inget speciellt där nere. Bara en rund gång med statyer och andra saker. Ett litet rum hade massor av medaljer och svärd och annat.



Efter allt så åkte vi "hem". Jag ville dra in till ett köpcenter i området där jag bodde. Eftersom att området kryllar av asiater så togs man in till ett såndant köpcenter. En affär = OMFG!!! Fullproppat av superawesome nördiga asiansaker!! Rena himelriket för en nörd! Jag blev helt fascinerad av att detta existerade. Sånt här finns bara i Japan liksom.


Affären var proppfull av mangafigurer som Dragon Ball, S. Mario, Final Fantasy och annat som jag inte vet om. Samt en massa gosedjur, kontorssaker med Hello Kitty och annat asiany, nyckelringar med effing doughnuts och bakelser som SER OCH KÄNNS riktiga! IRL Size! Sushi nyckelringar hade de också, alltså de hade en massa asiatiska grejor som man drömt av. Samt affisher, nyckelringar blablabalbal allt med en massa japanska och koreanska popband. Påminde mycket om äckliga Foki. Jag köpte en nyckelring med en "?"-låda från S. Mario, en sån som man kan få ett mynt, svampar m.m av i spelen. Även en ask med mint, vad för ask? Jo, EN JÄKLA ZELDASKÖLD!!!11

____


Senare åt vi på KFC. And I'll tell you. Det var det ÄCKLIGASTE jag någonsin varit med om! Eller inte. Men fyfarao vilken fet, äcklig, illamående känsla man hade efteråt. FYFAN! Fett, fett, ohälsosam kyckling, fett och mera fett, och pommes och majonäs och fett, och läsk och fett. Fyfan. Aldrig igen. Jag ville äta för att testa på (för jag har inte ätit sen jag var här i Frankrike senast= 85493 år sen) men fyfan, aldrig igen. 


Efteråt hände en olycka på gatan. En gubbe hade, vad det såg ut som, blivit knivhuggen eller något vid sidan om halsen för han blödde där och blodet rann neråt längs tröjan.


Sen stack vi hem och bajsade för jag var bajsnödig.

Av Soof - 5 augusti 2011 22:27

Idag tänkte vi dra till katakomberna men kön som ringlade sig över hela byggnaden till ingången rörde inte sig på 5-10 min. Så vi bestämde oss för att åka till Eiffeltornet! 



Vi tog trapporna upp så högt vi kunde, vilket var den andra våningen = mitten av tornet, vill man upp till toppen måste man köpa biljett, vilket vi inte orkade med för att kön upp var 204578 mil lång. Trapporna var en rolig upplevelse för att man ser att man sakta tar sig upp och från marken. Det var inget speciellt där uppe förutom utsikten och Eiffelklubborna jag köpte, som jag senare kan lägga upp en bild på... När jag orkar.


Efter dette åkte vi till Triumfbågen. Där fotade vi bara, åkte inte upp på den, för att det ändå är samma utsikt som Eiffel fast sämre. 


   Triumfbågen

Av Soof - 5 augusti 2011 21:48

Det var inte beräknat att vi skulle till Disney Land igår, men så blev det. Jag hade tänkt vänta några dagar att åka dit men vissa saker ändrade planen.


   

Disney Castle


Fantastiskt ställe. Obviously. Det är en helt ny värld man hamnar i. Det finns inget som verkar "tillhöra" den yttre världen. Varenda möbel och indredning i t. ex restaurangerna är från en annan värld. Min favoritvärld är nog Frontier Land. Där är det vilda västern-tema. Jag gillar det mest för att jag älskar vilda västern på den tiden. Alla hus och dess innehåll och alla redskap och allllt som finns där är såå fantastiska. Självklar är allt annat också skitfint men jag är mest fascinerad av Frontier Land för att det är verklighetbaserat + att det är från USA. 


Jag trodde att det skulle finnas jättemycket attraktioner men det fanns det inte på den här parken (Disney Land). Ehe... Men en älskar ju alla med ett stort hjärta...SPACE MOUNTAIN!!! Som allra mest så åkte vi den två gånger i rad... MOT min vilja så klart! Jag åkte med Potto och min kusin men de ville inte mer. Men okej, man får ont i huvudet efter en åktur så efter två så mår man ganska illa. Men jag har djurat attraktioner förut och kan göra det igen. Seriöst, Space Mountain är helt jäkla fantastiskt! Jag älskar det! Efter åkturerna skrek jag och hoppade alltid "EN GÅNG TILL! EN GÅNG TILL!", but no... Ingen ville åka igen, trots att köerna var grymt korta... 25 min väntan är skitlite, well, det är inte ens 25 min, lite mindre. 


   Space Mountain 


Väntetiderna är en ren mardröm, 80 min, 60 min, 45 min, 30 min, 25 min, 15 min. Max 45 minuter skulle det stå på skyltarna för att vi skulle ställa oss i kö till en attraktion. Det är ofc inte alltid 45 min, lite mindre kanske. Hur överlevde vi? Jo, kön rörde hela tiden på sig ofc, man står inte på ett enda ställe hela tiden, ingen skulle orka det, spec. jag. Aja, vi körde Space Mountain mest i hela parken. Den är så gryyym!!! Man åker i total mörker och ser bara planeter och små ljus som är stjärnor + en massa ljudeffekter och en massa glada skrik. Flera twister och loops hit och dit, gosh, I'm in love. 


Vi stannade hela dagen till stängdags. HAHA, varför? Paraden ofc!!! Jättemycket folk samlas på kvällen innan stängdags (ca. kl. 23 stänger det) för att se den fantastiska paraden då alla disneyfigurer kommer ut och står på sina färglysande vagnar och hälsar på en. Sååå fint! 


Jag storshoppade ihjäl en massa pengar i en enda affär i Frontier Land. Det mesta är saker från Nightmare Before Christmas, bara för att det är mest emo. (!) (A) 


Oh well, hela stället är magiskt och fantastiskt. På slutet fick jag en Mimmi-ballong med helium i som jag sög upp morgonen efter (idag) för att få en hamsterröst. Jag kanske lägger upp videon jag filmade här. Kanske. 


Trodde att det var farväl för den här gången med Disney Land. Men nej då, om några dagar åker jag och Potto tillbaka, men denna gång till Disney Studios, den andra parken.

Av Soof - 3 augusti 2011 19:50

Okej, jag har ingen egen bild att lägga upp. Varför? Jag är för lat för att ta fram kortläsaren ur resväskan och koppla allt. Den här google-bilden får duga.


   Notre Dame


Alright. Dagen började tidigt. Jag hade inte mycket sömn under natten, kanske 3 h, men jag är ändå pigg som en mört. 

Vi var framme i Paris efter halva dagen så vi har inte gjort så mycket idag. 


När vi kom hem till min mosters lägenhet så vilade vi oss en halvtimme och började sedan vår lilla journey. Vi åkte till Notre Dame som första ställe. Well, vad kan jag säga om den? Det är bara en kyrka med en fantastisk design som jag älskar. Kön för att komma in var aslång, men det gick jättefort. Varför? Det får man veta när man kommer in. 


Det fanns inget speciellt att se inuti. Ärligt talat så var det ganska tråkigt. Man fick inte fota, men eftersom att folk är respektlösa och gör det ändå så härmade jag dem, bara för att få, åtminstone, en bild. 


Som tur så var vädret soligt och inte speciellt varmt.. Som i Rom.. (Random...) Haha, änywäy. Efter Notre Dame, som inte tog speciellt lång tid, så gick vi vidare till Paris kulturhus där bland annat Picassos tavlor finns.   Jag är inte så förtjust i kulturhus och konst, men eftersom att det var gratis så gick man så klart och kollade. 


ÄÄÄND! That's pretty much it, för idag.


Nej, juste, nu påminde Otto mig om att vi ska åka och se Eiffeltornet när det är mörkt! YEYEYEY! Såklart så ska vi också ge den en dag att se den när det är ljust. 


Podanski.

Av Soof - 2 augusti 2011 00:21

  Drottningholms Slott


Var på operan idag på Drottningholms Slottsteater! Vi såg Don Giovanni där Pottos pappa var med. Opera har aldrig intresserat mig men det var ändå kul att få uppleva detta irl ändå, något nytt och annorlunda, fint. Kände mig som en adel... från framtiden. Det var i alla fall ett stor privilegium att få uppleva detta. För det här var som att gå in i en helt annan värld. 


För det första så var det på Drottningholms Slott! DUUH! Kungligt! För det andra så var det mest rika gubbar och gummor som kom och kollade på föreställningen (värsta "adelsfolket" i modern tid?) och för det tredje så var det fantastiskt att få uppelva föreställningen på självaste Drottningholms slottsteater; gammal, fin teater som fortfarande lever sen 1700-talet! WOOP WOOP!

Fin opera, fin inredning, fina skådisar, men lite långtråkigt ibland... But I appreciate the experience!   

_______________________


Imorgon blir det dunderpackning och allt ska vara 100% klart inför Paris på onsdag (imorgon!!!) morgon! Jag måste nog vakna någonstans mellan kl. 07.00 - 07.30 för att hinna... Och jag som går och lägger mig tidigast kl. 2 am och vaknar kl. 12.00 varje dag under lovet. Jag kommer inte ens kunna somna så tidigt som kl. 00.00 Jag är körd! Men jag kommer att klara det, alla gör det när det gäller en resa.   

Ovido - Quiz & Flashcards